Sastojci za 4 osobe:
Goveđe meso, sitno sjeckano 1000 g
Kapula 2 kom
Češnjak 2/3 glavice
Sinjska slanina 150 g
Peršin 1/2 veza
Limunova korica od 1 limuna
Sol, papar, muškatni oraščić
Glavica kiselog kupusa 1 kom
Ribani kiseli kupus 500 g
Goveđa šuplja kost 250 g
Kost od pršuta
Sinjska slanina ili suhe kobasice 200 g
Konšerva 1 žlica
Krumpir 1000 g
Mlijeko +- 250 ml
Maslac 100 g
Sol
Način pripreme:
U posudu za miješanje stavite nasjeckano ili mljeveno meso, pa mu dodajte sitno nasjeckane kapulu, slaninu i peršin, sitno naribanu koricu limuna, sol, papar i muškatni oraščić. Pomiješajte dobro sve sastojke i ostavite da se okusi prožmu.
Od glavice kiselog kupusa odvojite listove, njih 8, te im nožem stanjite “žilu ili venu”. Zamotajte meso u listove kreirajući arambaše.
Manje listove izrežite na tanje rezance, pa skupa s dio ribanim kupusom stavite na dno “bakre” (glinene posude za arambaše) ili posude za kuhanje. Na dno još stavite i govedu kost, te kost od pršuta i/ili suho meso. Poslažite arambaše u lonac, pokrijte ih s ostatkom ribanog kupusa. Zalijte s vodom dok ne pokrije sastojke, pa kuhajte na laganoj vatri bar 2 sata. Poslužite s pireom od krumpira. Za pire, ogulite krumpire, pa ih stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhajte oko 20 minuta. Kad su krumpiri omekšali, ocijedite ih, zgnječite ih i pomalo dodajte toplo mlijeko, rastopljeni maslac i sol, uz stalno miješanje, sve dok ne dobijete glatki i slasni pire krumpir.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....