Sastojci za 4 osobe:
Teleći jezik 1 kom, 1000 - 1200 g
Krupna sol, papar u zrnu
Dalmatinsko maslinovo ulje 100 ml
Mrkva 500 + 250 g
Celer 250 + 250 g
Kapula 250 + 250 g
Češnjak 1/2 glave
Peršin 1/2 veza
Crno dalmatinsko vino 500 ml
Sol, papar
Maslac 50 g
Palenta 400 g
Način pripreme:
Teleći jezik namočite u hladnu vodu pola sata, a zatim ga dobro operite. Stavite ga kuhati u novu hladnu vodu, zajedno s korjenastim povrćem i začinima. Kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri. Jeziku se lagano mora oguliti opna, tada je teleći jezik kuhan. Juhu od jezika sačuvajte.
Za umak, na maslinovom ulju popržite kapulu i ostalo korjenasto povrće. Podlijte crnim vinom, začinite i pirjajte dok povrće ne omekša. Propasirajte umak, koji prelijevate preko, na fete, narezanog jezika. Poslužite uz kuhanu palentu.
U zagrijanu i začinjenu juhu od jezika dodajte malo maslaca, pa zakuhajte palentu.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....