Dalmatinska marenda
<p>Tripice na dalmatinski</p>

Tripice na dalmatinski

Piše PSD.
10. lipnja 2025. - 14:17

Sastojci za 4 osobe:

Svinjska mast 1 žlica

Kapula 200 g

Mrkva 200 g

Češnjak 1/2 glavice

Dimljena panceta 200 g

Juneće tripice (prokuhani juneći želudci) 1000 g

Konšerva 2 žlice

Sol, papar, lovorov list

Način pripreme:

Na ugrijanoj masnoći, popržite na kockice izrezanu kapulu. Posolite, popaprite, i dodajte lovorov list. Pancetu izrežite na kockice, pa dodate u kapulu, zajedno s mrkvom i češnjakom. Kratko popržite, pa dodajte na trakice izrezane prokuhane tripice. Kad se tripice ugriju, dodajte konšervu i malo ju zapecite. Podlijte s vodom i kuhajte na “živoj” vatri 45-60 minuta, dok sastoji ne omekšaju, i spoje se u jednu lijepu ukusnu gustu juhu.

Savjet: ako niste pretjerani fan tripica, dodajte u vašu zdjelu ili tanjur žlicu ribanog sira.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 09:07