Sastojci za 4 osobe:
Svinjska mast 1 žlica
Kapula 200 g
Mrkva 200 g
Češnjak 1/2 glavice
Dimljena panceta 200 g
Juneće tripice (prokuhani juneći želudci) 1000 g
Konšerva 2 žlice
Sol, papar, lovorov list
Način pripreme:
Na ugrijanoj masnoći, popržite na kockice izrezanu kapulu. Posolite, popaprite, i dodajte lovorov list. Pancetu izrežite na kockice, pa dodate u kapulu, zajedno s mrkvom i češnjakom. Kratko popržite, pa dodajte na trakice izrezane prokuhane tripice. Kad se tripice ugriju, dodajte konšervu i malo ju zapecite. Podlijte s vodom i kuhajte na “živoj” vatri 45-60 minuta, dok sastoji ne omekšaju, i spoje se u jednu lijepu ukusnu gustu juhu.
Savjet: ako niste pretjerani fan tripica, dodajte u vašu zdjelu ili tanjur žlicu ribanog sira.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....