Jesen je godišnje doba koje podsjeća na topla jela i djetinjstvo, na šuštanje lišća pod nogama, na maglovita jutra i na onaj poznati, utješni miris pečenih kestena koji se širi ulicama. Upravo su kesteni jedno od najprepoznatljivijih jesenskih blaga, simbol topline i druženja. No, osim što ih volimo jesti tople iz papirnatih vrećica, kesteni su i nevjerojatno svestran sastojak koji se može uklopiti u gotovo svako jelo, od slanih delicija do raskošnih deserata. Donosimo jedan od brojnih recepata koje nudi Dobra hrana.
Potrebno vam je
200 g kestena
500 g prokulica
100 g pršuta
100 g bijelog špeka
500 g fusilla
sol, papar
Priprema
1.korak:
Skuhajte kestene i ogulite ih. Prokulicama odrežite donji, tvrđi dio, prepolovite ih i kuhajte oko dvije minute u kipućoj, posoljenoj vodi. Narežite špek i pršut na trakice. Skuhajte tjesteninu al dente.
2. korak
Na tavi, na maslinovu ulju prepržite pršut i pancetu dok ne postanu hrskavi te dodajte prokulice, promiješajte i ostavite minutu-dvije, a potom ubacite grubo narezane kestene. Neka se sve kuha još nekoliko minuta, a zatim ubacite kuhanu tjesteninu i poslužite pokapano maslinovim uljem. Po želji, možete naribati malo parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....