StoryEditorOCM
ZabavaSAD IM JE STAĐUN

Odlični su i kad se ne peču! Donosimo recept za pastu s kestenima i prokulicama

Piše d. v.
18. listopada 2025. - 10:57

Jesen je godišnje doba koje podsjeća na topla jela i djetinjstvo, na šuštanje lišća pod nogama, na maglovita jutra i na onaj poznati, utješni miris pečenih kestena koji se širi ulicama. Upravo su kesteni jedno od najprepoznatljivijih jesenskih blaga, simbol topline i druženja. No, osim što ih volimo jesti tople iz papirnatih vrećica, kesteni su i nevjerojatno svestran sastojak koji se može uklopiti u gotovo svako jelo, od slanih delicija do raskošnih deserata. Donosimo jedan od brojnih recepata koje nudi Dobra hrana.

 

Potrebno vam je

200 g kestena

500 g prokulica

100 g pršuta

100 g bijelog špeka

500 g fusilla 

sol, papar

Priprema

1.korak:

Skuhajte kestene i ogulite ih. Prokulicama odrežite donji, tvrđi dio, prepolovite ih i kuhajte oko dvije minute u kipućoj, posoljenoj vodi. Narežite špek i pršut na trakice. Skuhajte tjesteninu al dente.

2. korak

Na tavi, na maslinovu ulju prepržite pršut i pancetu dok ne postanu hrskavi te dodajte prokulice, promiješajte i ostavite minutu-dvije, a potom ubacite grubo narezane kestene. Neka se sve kuha još nekoliko minuta, a zatim ubacite kuhanu tjesteninu i poslužite pokapano maslinovim uljem. Po želji, možete naribati malo parmezana.

25. listopad 2025 06:00