StoryEditorOCM
ZabavaODLIČAN RECEPT

Zaboravite ribarnicu, ove hrskave i slasne polpete od tune napravite u tren oka, a koštat će vas malo

Piše d. v.
13. studenog 2025. - 12:03

Ove tuna-polpete savršeno su rješenje, jednostavne, lagane i pune okusa. Uz blitvu s limunom ili malo kuhanog krumpira, dobit ćete cjelovit i svjež obrok,  predlaže Dobra hrana Poslužite ih uz pečeni krumpir ili krumpir s blitvom, a upakirati ih možete i u meka peciva pa napraviti riblje burgere

Trebat će vam:

2 konzerve tune u vlastitom soku (oko 250 g ocijeđene)

1 jaje

2 žlice krušnih mrvica

1 žlica senfa

1 žlica nasjeckanog peršina

naribana korica pola limuna

Priprema:

Pomiješajte tunu, jaje, mrvice, senf, peršin, limunovu koricu, sol i papar. Oblikujte polpete i ispecite ih u tavi na malo ulja (ili u pećnici 15 minuta na 200 stupnjeva). Blitvu kratko prokuhajte, ocijedite i propirjajte na ulju s češnjakom, začinite limunovim sokom. Poslužite zajedno. Blitvi uvijek možete dodati i malo kuhanog krumpira, a cijelo jelo možete poslužiti i uz salatu po želji ili polpete upakirati u topla, meka peciva pa napraviti burgere.

13. prosinac 2025 17:32