Posljednji su ugostiteljski objekt na zapadnom izlazu iz grada, na Kantafigu, ali su zato mnogima prvi izbor. Redovito ažuriraju ponudu, neprestano uvode novitete, ali što je najvažnije, drugačiji su i upravo tome Street food ‘Diverso’ duguje svoje ime. Na čelu angažirane i složne ekipe koja u ovom kantunu grada na adresi Obala Ivana Pavla II. 52 priprema i gostima poslužuje smash burgere, sendviče i razne snackove je vlasnik Denis Avdić.
Najsvježije meso
Nedavno je street food proslavio dvije godine jer je cijela priča krenula 19. travnja 2023.
- Brat mi je držao restoran gdje sam radio u kuhinji. Radio sam i po drugim restoranima pa sam došao na ideju otvoriti vlastiti street food. Spojio sam se kuharom Marijom Mandarićem, a on me opet upoznao s Tihomirom Krklecom koji je također bio u Masterchefu pa smo radili na meniju, dosta su mi pomogli i tako smo krenuli! I, ide nam vrhunski, započinje Denis.
Rade cijelu godinu, zasad u jednoj smjeni od 16 sati do ponoća, a uskoro će biti otvoreni od 10 ujutro do ponoća. Ponedjeljkom ne rade. Ove sezone će ih biti desetak, a i Denis je svaki dan u kuhinji tako da svaki burger prijeđe preko njegovih ruku.
- Posebnost naših burgera je potpuno svježe meso po koje idem osobno, osobno ga biram i sigurno je najsvježije koje možete naći na ovim prostorima. Riječ je o čistoj junetini, a cijena joj nije nimalo mala. Meso za burgere donesemo ovdje pa ga ovdje pripremamo, samo na njemu izgubimo tri sata! Njegova svježina i naša obrada daju jedinstven okus našim burgerima! Isto tako, važni su prilozi, koristimo kvalitetna peciva, dorađujemo naša peciva, pohamo našu piletinu, a umake radimo sami... Ne nudimo klasičnu kombinaciju ketchup-majoneza, naravno, možete ih dobiti kad dođete kod nas, ali naglasak stavljamo na našim umacima koje stavljamo u burgere..., podcrtava Denis koji dodaje:
- Ciljamo na kvalitetu, a ne na kvantitetu, količina će doći s vremenom... Prvi smo u Dubrovnik uveli smash burgere, prvi smo ih imali na meniju! Najtraženiji su nam baš oni, ali i drugi burgeri odlično prolaze. Nudimo i tortilje, quesadille, burgere s trganom svinjetinom, tu su još spicy pomfrit, mediteranski pomfrit s domaćim tartarom koji spravljamo ovdje i na njega stavljamo gran padano koji je odležao 24 mjeseca, otkriva Denis.
Imaju dostavu (020/222 - 515 i 091 911 2894), ali ne primaju odjednom ‘milijun’ narudžbi pazeći tako da svi dobiju samo najbolje i da se kvaliteta ne izgubi u količini. Dostavljači su raspoređeni po rajonima od Gruža do Lapada, a uz svako naručeno jelo ide besplatna Coca Cola. Već rade s aplikacijom ‘Dobar tek’, ide suradnja s Glovom, a kreće i ona s Woltom.
Domaći su ih prihvatili više nego izvrsno, bez obzira na lokaciju - jer su sljedeći slični ugostiteljski objekti u Sustjepanu i Mokošici! Imaju dva parking mjesta kraj objekta gdje mušterije mogu ostaviti limene ljubimce, što se na Kantafigu nekad čini kao nemoguća misija.
- Jako smo zadovoljni, ima puno narudžbi, dolaze nam domaći, primjerice momci koji u blizini igraju nogomet, dolaze nam i djeca... Znaju doći ekipno, svatko iz grupe naruči po burger pa nakon toga naruče po tri-četiri burgera, quesadillu da probaju... Znali su nas i pitati za recept nekog umaka ili za način obrade mesa, ali to je tajna kuće. Inače, blagi i ljuti umak Diverso jako idu, nije riječ o baš ‘ljutom’ umaku, nego je više pikantan. I stranci su zadovoljni, obožavaju smash burgere, posebno onaj s trganom svinjetinom, ali i quesadillu... Ubacit ćemo i pileći sendvič i burger od piletine, najavljuje Denis.
Svakih četiri do pet mjeseci mijenjaju kompletni meni i uvode nove stavke, a zvijezda novog menija je zaista ukusni i sočni Three cheese smash prebogat sirevima. Prije nego što ubace novu ponudu u meni, Denis i njegova ekipa je isprobavaju četiri i pet mjeseci prije. Posebno se Denis savjetuje s braćom koja su isto tako u ugostiteljstvu, pa samo ono najbolje završi na jelovniku.
Iza uspješnosti ove priče, kako to obično bude, stoji uigrani timski rad. Puno prije početka službenog radnog vremena krenu s pripremama. Veliki oslonac i takoreći glavni stup cijelog street fooda je Denisov brat Enes koji radi s njim i koji isto konobari, ali i uskoči gdje treba tako da je neizostavni i ključni dio tima. Uglavnom, s kolegama je Denis više nego zadovoljan!
Za desert - brownie
Naučio je pamtiti narudžbe i gdje što ide, to je već rutina.
- Rasporedili smo se u kuhinji: jedan radi pomfrit i tortilje, drugi radi burgere, treći pakira hranu, stavlja i priprema umake i priloge. To jako dobro funkcionira. Volim ovaj posao jer dajem sve od sebe i baš toliko mi se vrati. Kad nešto radim, radim to kvalitetno i to mi se dosad vratilo barem peterostruko! - komentira vlasnik street fooda Diverso.
Naravno, znala se u gužvi potkrasti neka nenamjerna greška, ali se mušteriji oduže ili bonom za besplatni burger drugi put ili izvrsnim kolačem, browniejem koji priprema Denisova majka.
Ljeti se radi ‘tutta forza’, a stupnjevi se u kuhinji tad ne mogu ni izmjeriti. Radeći Denis zaboravlja vrelinu. Zimi je ugodno u kuhinji, a tad ljudi manje dolaze, naglasak je na narudžbama pa više radi dostava.
Sad u proljeće je sve toplije i toplije i sve se posao više zahuktava. Ponedjeljkom kad ne rade, Denis rješava one sporovozne stvari tako da slobodnog vremena skoro da i nema. Stalno smišljaju neke nove stvari, neumorno rade na preuređivanju i sređivanju interijera, posebno zimi kad je manje posla.
Denisove majstorije iz kuhinje će i dalje oduševljavati nepca domaćih i stranaca, novim menijima već priređuje ukusna iznenađenja, od smash do običnih burgera, zadovoljstvo će biti obostrano, a užitak jednostavno drugačiji odnosno, jednom riječju, Diverso.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....