Korisnica TikToka, čija je bliska prijateljica vlasnica restorana, na društvenoj mreži otkrila je stavke s jelovnika koje bi pod svaku cijenu trebalo izbjegavati.
Za jednu kaže da je pravo leglo bakterija, prenosi Jutarnji pisanje Daily Maila.
Julia kaže da joj je insajderske informacije dala prijateljica koja je vlasnica restorana. Ona joj je rekla da te stvari izbjegava čak i u vlastitom restoranu.
Prvo na popisu su je stavka "Specijaliteti". Kako tumači Julia, a kako je nju, očito, uputila prijateljica koja vodi restoran, zapravo se radi o sastojcima koje "treba brzo potrošiti, prije nego što se pokvare".
"Prikrije se umakom i ukrasima, zapravo platite puno novca za jučerašnje ostatke", rekla je.
Dodaje i da u restoranima koji nisu uz obalu svakako treba izbjegavati školjke.
Treba paziti i na led u pićima, posebice u barovima koji imaju puno prometa. Oni, naime, nemaju vremena za čišćenje svojih aparata za led.
Ono što i nije tako iznenađujuće je piletina. Kada se ne skuha kako treba, poznata je kao uzrok trovanja salmonelom. No čak i kada je dobro skuhana/ispečena, piletina koja je ostavljena na švedskom stolu idealno je tlo za razmnožavanje bakterija, posebno ako se radi o mjestu napučenom ljudima ili ako meso stoji u blizini izvora grijanja.
"To se ne vidi, no nekoliko sati kasnije ćete osjetiti", rekla je Julia i dodala:
"Možda ćete se spasiti od noći provedene uz WC školjku".
Njezin je video pregledan gotovo 400.000 puta, a komentatori imaju podijeljena mišljenja:
"Nikad ne naručujte s menija ‘posebne ponude‘, to je jednostavno hrana koja će se taj dan pokvariti i treba je baciti"
"Kao što je Anthony Bourdain rekao, nikad ne naručujte ribu u ponedjeljak. To je najčešće stara riba", drugi je komentar.
Neki se ipak ne slažu s karakterizacijom "specijaliteta".
"To uopće nužno ne znači hrana koje se restoran želi riješiti, već se radi o nečemu što su kuhari napravili kako bi uveli promjenu ili su u pitanju jela po kojima je restoran poznat!".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....