Stađun je od tikvica i rijetko kome nisu na prehrambenom repertoaru barem dva do tri puta tjedno. Ukoliko ste sretnici koji tikvice uzgajate sami ili to radi netko od vaših bližnjih, police u frižideru već su vam zatrpane izdašnim plodovima.
I koliko god vas raduje što imate domaći proizvod, toliko vam, nakon nekog vremena, "udare" na brigu kako ih više spremati, a da se ne ponavljate?
Varijanta "na lešo" i "pohane" u Dalmaciji je najčešća i prva padne na pamet, te se apsolutno sjajno ljubi sa pečenom ribom, piletinom, tunom, svime sa žara.
Poželite, ipak, sve te tikvice i drugačije kombinirati, pa vam mi danas donosimo nekoliko recepata s kojima ćete od ovih omiljenih zelenih plodova dobiti zanimljive i ukusne ručkove.
Gusta juha od tikvica
Na maslinovom ulju izdinstajte ...

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....