StoryEditorOCM
HranaZa dobro jutro

Obožavate marmeladu za doručak, zašto ne biste napravili brzinsku domaću? Džem od jagoda po ovom receptu uvijek uspijeva, otkrila ga je poznata blogerica

Piše MOZAIK SD
24. svibnja 2022. - 07:45

Bez ozbira želite li u dobrom džemu uživati u kombinaciji s maslacem, zobenom kašom ili u desertu, ovaj recept vrijedi sačuvati, piše Dobra hrana.

Stilistica i blogerica Janja Benić svojevremeno je s nama podijelila recept za brz i jednostavan džem od jagoda s rumom i limunovim sokom.

Osim što je odličan par kvalitetnom maslacu na dobrom sourdough kruhu, za koji je Janja također prava majstorica, otkrila nam je i recept za svoje sourdough krafne u kojima ga kombinira s jednostavnom slastičarskom kremom od vanilije. Recept za džem potražite u nastavku, dok vas onaj za slasne, prave proljetne krafne čeka na poveznici.

Trebat će vam:

700 g očišćenih jagoda

200 g šećera

24 g pektina

2 žlice limunov...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 21:09