StoryEditorOCM
Hranastari recept

Slastičar Kirigin otkriva kako sprema kultnu slasticu zbog koje Splićani satima stoje u redu: ‘Kobnu grešku mnogi rade već u butigi...‘

6. veljače 2020. - 07:31

Nekada su odgojne metode bile ovakve, ćaća bi doša i reka sinu da će ga prolit maštilon ladne vode ako se ranom zorom ne digne iz toplog kreveta i posal uvati u ruke.

Da tako konstruktivnog odgoja nije bilo, slastičar Dražen Kirigin, potomak ugledne slastičarske obitelji koji i dandanas u Bosanskoj ulici, u srcu Splita drži svoju butigu, vjerojatno bi bio glazbenik. Stari ćaća, dok je bio živ, dobro mu je ipak utuvio u glavu kako se s glazbom živi od danas do sutra, a od ovog zanata svaki dan. I tako je od Dražena u njegovoj još 16. godini počeo raditi majstora od goluzarija.

E a ovo vam sve govorimo jer smo s pozdravljanjem Božića otvorili vrata za Uskrs. S njim u paketu i njegovu tradicionalnu slasticu, svima dragu sirnicu, koja se već naveliko peče na sve strane. A da j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 20:42