StoryEditorOCM
HranaBLAGDANSKI STOL

Usoljeni bakalar s bijelim grahom i kulenovom sekom

Piše Jasenka Leskur/sponzorirani sadržaj
23. prosinca 2022. - 15:24

Kako bi blagdanski stol - taj mini centar svemira u doba koje je pred nama ne samo zasjao u svečanom ruhu već i da sva obitelj uživa u jelima koja su na njemu donosimo recept Mira Katušića, chefa kuhinje Gastro ribarnica Brač.

USOLJENI BAKALAR S BIJELIM GRAHOM I KULENOVOM SEKOM

image

Chef Miro Katušić s jelom od usoljenog bakalara iz Gastro ribarnica Brač.

Jakov Prkic/CROPIX

Sastojci:

500 g usoljenoga suhog bakalara

450 g bijelog graha

1 dl maslinova ulja

250 g crvenog luka

20 g poriluka

30 g češnjaka

15 ml bijelog vina

15 ml prošeka

200 g šalše od poma

2 lista lovora

10 g maslaca

30 dag kulenove seke ili slavonske ljute kobasice

Maslac

Peršin

Sol i papar

Priprema:

Močiti 500 g usoljenog baka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 13:08