Kvinoja, amaranth, bulgur, pa čak i proso, mnogima su još uvijek egzotične namirnice, iako su toliko drevne da postoje doslovno tisućama godina. Razlog se uglavnom krije u činjenici da su neke od navedenih kultura žitarica bile uzgajane na dalekim kontinentima i donedavno su nam bile potpuno nepoznate. Odjednom su postale sveprisutne, čak toliko da se savjetuju bebama na početku dohrane.
Ali gdje je tu jedna žitarica koja se nalazi gotovo u svemu, bilo to slučajno ili „namjerno“, pa nam se već čini da je konzumiramo svaki dan i, istini za volju, i jesmo?
Naravno, govorimo o soji. Kad ste je zadnji put, ili uopće, vidjeli i kupili na pazaru? Kako uopće izgleda, čemu točno služi i koliko je korisna, a koliko štetna i zašto je toliko rasprostranjena, pitanja su koja se sama...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....