Jedna od najvećih glazbenih zvijezda u regiji, Lepa Brena njeguje godinama vitku liniju, a da to s godinama zna biti itekako izazovno, zna svaka žena starija od trideset godina, iskusivši na svojoj koži kako se kilogrami s protokom vremena jako bro "lijepe", dok obrnuti proces ide kudikamo sporije.
Stoga je pjevačica, koja i u sedmom desetljeću izgleda sjajno, pravi primjer koji potvrđuje kako sa dobro osmišljenim jelovnikom, idealna težina nije nemoguća misija u niti jednoj dobi. Ona je svojedobno podijelila svoj plan prehrane kojeg se već godinama pridržava.
Lepa Brena smatra da je ključ zdrave prehrane i vitke linije umjerenost, a tog se pravila drži već dugi niz godina, nakon što je na početku karijere dobila mnogo negativnih komentara na račun svoje težine, piše nova.rs
Naime, jednom joj je konobar uputio komentar: „Mislio sam da će doći pjevačica, a ono došla trafostanica“, što ju je potaknulo da smršavi čak 17 kilograma.
- Ujutro sam obično jela jedno ili dva jaja. Pazila sam da to budu organska jaja. Za ručak je najčešće bila neka posna juha bez masnoće i rezanaca. Zapravo, to je bila voda u kojoj se samo kratko prokuhalo povrće, a ne da se raskuha do besvijesti pa da ne ostane nijedan vitamin. Uz to je obavezno bilo i neko meso, na žaru ili kuhano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa uz salatu“, ispričala je ranije Lepa Brena, prenosi Blic žena.
Dan 1
Doručak: Musli od zobenih pahuljica, badema i svježeg voća.
Ručak: Riba s roštilja i povrće na pari.
Večera: Potaž, juha ili veliki tanjur svježeg sira.
Dan 2
Doručak: Salata i 2 kuhana jaja.
Salata: 1 šalica kupusa, ½ šalice mrkve, ½ šalice cikle, 1 žlica ulja. Pomiješati i preliti uljem.
Ručak: Tanjur povrtnog potaža, 200 g ribe na žaru, svježa povrtna salata po izboru.
Večera: Salata.
Sastojci: 1 mrkva, 1 krastavac, 1 šalica crvenog kupusa, ½ poriluka, 1 šalica zelene salate, rikule, mladog špinata, 1,5 žlica ulja, ½ žlice limunovog soka, 150 g piletine na žaru ili konzerva tune, šalica jogurta. Sve narezati, pomiješati i uživati u zdravom obroku.
Dan 3
Doručak: Omlet s brokulom i sirom.
Ručak: Tanjur povrtnog potaža, 150 g bifteka na žaru, svježa povrtna salata.
Večera: Mediteranska salata od tune.
Sastojci: ¼ zelene salate, 100 g rajčice, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ žlice origana, ½ konzerve tune u maslinovom ulju, 15 ml octa ili limunovog soka, ½ žlice ulja, 200 ml jogurta. Sve pomiješati i preliti sokom od limuna ili octom.
Dan 4
Doručak: Omlet i salata.
Ručak: Tanjur potaža, 200 g bijelog mesa na žaru, svježa povrtna salata.
Večera: Cezar salata.
Dan 5
Doručak: Mafini s paprikom, gljivama i jajima.
Ručak: Tanjur povrtnog potaža, 200 g ribe na žaru, svježa povrtna salata.
Večera: Sezonska vitaminska salata s kockicama mesa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....