SLATKA KUHARICA: STAROGROJSKI PAPRENJAK – HRT 2 – UTORAK, 26. KOLOVOZA
Slastičarki Petri Jelenić ovo je bilo teže izgovoriti nego napraviti – starogrojski paprenjok! Ali, to baš i je to, naši stari, tradicionalni kolači tradicionalni su i izvorni baš po tome što na njima treba najprije lomiti jezik. Ne možeš mu ni ime izgovoriti iz prve, nego iz nekoliko puta, metodom pokušaja i pogreške.
A onda, nakon toga, pomalo i zube, jer kako je Petri, a i svima nama pred malim ekranima otkrila Vinka Tudor, najbolji su poslin tri bure i tri juga, kad malo povuku vlagu, pa omekšaju. No, kakvi mi, Dalmatinci, na svoju ruku, takav i kolač, na svoj mot i šest! A takav je morao biti, da bi opstao u vrimena bez frižidera, da bi ga se moglo nositi sa sobom u škašeli i čuvati u smočnicama,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....