StoryEditorOCM
Pričenostalgični desert

Banana split ‘oživjela‘ usred Splita! Naišli smo na zaboravljenu slasticu i doznali kako se priprema. Ovo je ključno...

Piše Tea Sumić Miletić
2. srpnja 2025. - 18:11

Kad ste zadnji put u slastičarnici vidjeli banana split? Mi smo ga baš nekidan pronašli i to usred Splita, po kojem, suprotno onome u što neki vjeruju, ne nosi ime. A može biti da vi ni ne znate što je to banana split? Ako ste rođeni u aktualnom mileniju, sasvim je moguće da ga još nikad niste vidjeli, a kamoli probali, jer s vremenom je izišao iz mode i pao u zaborav. E pa sad ćete doznati i što je i gdje ga možete pojesti, ali i kako ga možete napraviti te što je najvažnije da bi vam dobro uspio.

No vratimo se na trenutak u prošlost, sladoledu kakav je bio prije nego što je zavladala moda talijanskog gelata, kad su sladoledi bili pomalo vodenasti, ali ne bez određenih draži, poput umaka od čokolade koji se na sladoledu pretvarao u tvrdu ljusku u koju je bio pravi gušt zagristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 14:29