StoryEditorOCM
Pričesamonikla delicija

Bili smo u ‘lovu‘ na šparoge, po prirodi i restoranima. Jedna nam je Imoćanka otkrila drevnu mudrost: ‘Gdje je vija,..‘

Piše Danijela Batinić
25. svibnja 2025. - 17:30

Što je to proljeće bez barem jedne vezice šparoga, bilo da ste ju kupili na tržnci ili smazali u restoranu. Stručak svježih šparoga može se na makarskoj tržnici kupiti za četiri eura, od prodavačice koja ih bere u svom masliniku na ušću Neretve i svakog petka donosi u Makarsku, a tim su proljetnim biljem svoju ponudu obogatili i mnogi restorani na Rivijeri, no mi smo se u potragu za omiljenim samoniklim biljem uputili sami.

Mjesto radnje: bliža okolica Makarske. Osejava i tako to. Vi biste malo preciznije? Ne može!. Nećemo vam otkriti naša lovišta, ali otkrivamo, kako se ono kaže, dašak atmosfere i što smo sve čuli od drugih berača šparoga koje smo sreli usput.

Na Osejavi smo tako u potrazi za proljetnom delicijom zatekli jednu lmoćanku. Potragom je, kaže, zadovol...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 16:06