Kada sam ovih dana pročitao intervju s jednim od najslavnijih britanskih chefova, Marcom Pierre Whiteom, guštao sam ko rijetko kada jer sam već negdje po sredini štiva shvatio – ‘Ma koji Englez. Pa, ovi je naš, Ižbenika!‘ Jer, sve ono što se o spizi može čuti po šibenskim ‘skalama i butama‘, kako je svoj voljeni Krešimirov grad genijalno konfigurirao pokojni Milivoj Miće Zenić – ponovio je naš, ajmo ga tako za ovu priliku nazvati, Bili, kako čovika koji se preziva ‘Vajti‘ nazvali Užbeniku – ‘Dobiješ jedan zalogaj na pijatu, pa te pitaju jesi li uživao! A u čemu?‘ - I tu smo već kod prvog postulata šibenske marendaške filozofije.
Porcije moraju biti obilate! Gazda ne smi bit škrt! Mora bit dobre ruke. Jer, ko na malo gleda, malo i vridi! Za razl...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....