Banane ljeti jako brzo pocrne i propadnu, a za to smo najčešće sami krivi jer ih čuvamo na pogrešan način.
Ako se i vama često događa da banane morate baciti jer su prebrzo potamnile i postale gnjecave, rješenje je jednostavno: umjesto da ih držite u zdjeli, objesite ih. Za to vam ne treba ništa više od kuke ili posebnog držača za banane.
Ova metoda poboljšava protok zraka oko plodova, smanjuje međusobni kontakt, sprječava nakupljanje etilena i usporava stvaranje tamnih mrlja.
Kada se čuvaju na takav način, banane duže ostaju čvrste, žute i ukusne, a pored toga su i manje privlačne voćnim mušicama.
Ako primijetite da unatoč svemu propadaju brže no što ih stignete pojesti, pribjegnite ovom rješenju: ogulite ih, narežite ih na fetice i zatim ih zamrznite. Kad se potpuno smrznu, prebacite ih u vrećice i koristite po potrebi, kao dodatak kolačima i doručku ili za pripremu zdravog sladoleda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....