U idealnom svijetu nikada ne biste morali stavljati proizvode u hladnjak. Otišli biste na tržnicu prije svakog obroka, uzeli svoje lokalno uzgojeno povrće, otišli kući pješice, raspakirali se i odmah počeli kuhati. Uopće ne bi bilo potrebe za hlađenjem. I to lijepo zvuči, ali to definitivno nije svijet u kojem živimo. Neki proizvodi moraju ići u hladnjak jer nemamo vremena ni energije ići na tržnicu tri puta dnevno.
Ali ima i voća i povrća koje bi najradije izostavili na pultu. Ili u maloj keramičkoj posudi ili u ormariću ispod ladice u koji idu vaš servis... Sve voće i povrće ne biste smjeli jednostavno "baciti" u hladnjak - stoga, donosimo popis namirnica koje je najbolje držati izvan hladnjaka:
Rajčice
Rajčice najbolje uspijevaju na pultu, na toplom svjetlu sun...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....