Voće nikad nije bilo skuplje, osobito ako ga kupujete na tržnicama. Kilogram breskvi, nektarina i šljiva nerijetko premašuje cijenu mesa. A s druge strane, nikad nam nije bilo potrebnije: zahvaljujući svom fantastičnom sastavu u kojem su ne samo vitamini nego i biljni pigmenti poput betakarotena koji je važan za zaštitu od štetnog UVA i UVB zračenja te se preporučuju kao terapija za osobe osjetljive na sunčeve zrake.
Stoga je poprilično važno znati kako ih, nakon što smo ih kupili, očuvati u što boljem stanju, kako ne bi propao niti jedan dragocjeni plos. A i da bismo u njima više uživali.
Gdje čuvati breskve, nektarine i slično voće? U hladnjaku? Ne. Evo i zašto.
Čuvanje koštuničastog voća u hladnjaku može dovesti do toga da im meso postane brašnasto. Dakle, ako v...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....