Imate viška rajčica, a ne da vam se kuhati šalšu? Zamrznite ih! Ne znate kako to točno obaviti i bojite se da će vam, nakon što ih odmrznete biti kašaste i nimalo privlačne za jelo? Sad ćemo vam sve objasniti, više niti jednu pomicu nećete baciti.
Rajčice možete zamrznuti na nekoliko načina, ovisno o tome kako ih planirate koristiti tijekom zime.
Najjednostavnije ih je zamrznuti u komadu. Operite ih, dobro posušite i složite na pladanj tako da se ne dodiruju, a kad se smrznu, prebacite ih u vrećice ili posude. Tako zamrznute rajčice nakon odmrzavanja nisu prikladne za svježu salatu, ali su izvrsne za umake, variva i juhe.
Ako želite imati oguljene rajčice, spremne za kuhanje, kratko ih potopite u kipuću vodu, zatim u hladnu, pa im skinite kožicu. Oguljene stavite u vrećice ili posude i zamrznite. Ova varijanta štedi vrijeme kad zimi želite brzo pripremiti umak ili juhu.
Rajčice možete narezati na kockice ili ploške, rasporediti u posudice u količinama koje vam odgovaraju za kuhanje i zamrznuti. Kasnije ih možete dodavati u jela i bez odmrzavanja.
Za praktično rješenje rajčice propasirajte ili izmiksajte, ulijte u posudice ili vrećice i zamrznite. Tako dobivate gotovu bazu za umak, juhu ili brzu šalšu.
U svim slučajevima čuvajte rajčice u dobro zatvorenim posudama ili vrećicama kako ne bi upile mirise iz zamrzivača.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....