Krastavci spadaju među najdostupnije ljetne namirnice i svi čuvamo u hladnjaku koji komad za narezati na salatu ili dodati u sendvič. Ako nisu hrskavi, krastavci više nisu primamljivi i mnogi ih ne žele jesti, a hrskavost uvelike ovisi o tome kako ih skladištite. Možda ste primjetili da vam se krastavci redovito (pre)brzo smežuraju i propadnu u čemu sigurno niste jedini. Zato vam mi donosimo nekoliko trikova uz koje će trajati duže!
Krastavci vole hladno i vlažno okruženje, pa je ladica za povrće u hladnjaku savršeno mjesto za njih jer im pomaže da ostanu sočni, čvrsti i hrskavi.
Kako bi se još bolje držali, zamotajte krastavce u papirnati ručnik, a zatim ih stavite u vrećicu, a nju ostavite otvorenom kako bi "disali".
Ako ste krastavac prerezali, omotajte otvoreni kraj plastičnom folijom kako biste spriječili isušivanje i gubitak svježine. Narezane krastavce stavite u posudu s poklopcem i papirnatim ručnikom koji će upiti višak vlage. Tako će ostati svježi do tri dana.
Ako često otvarate hladnjak, uz krastavce u stavite metalnu žlicu. Tako je, zvuči nevjerojatno, ali žlica može pomoći u stabilizaciji temperature oko krastavaca. Metal djeluje na mikroklimu u okruženju krastavaca apsorbirajući toplinu koja ulazi pri svakom otvaranju vrata hladnjaka. Ako živite u velikom kućanstvu u kojem se hladnjak često otvara, svakako ubacite jednu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....