Mnogi koji su odavno kupili veće količine krumpira sada su u situaciji da su im krumpiri isklijali. Naime, krumpir su skladištili na pogrešan način.
Mislite li da dobro radite ako krumpir čuvate na tamnom i hladnom mjestu na dobrom ste tragu, ali tek donekle. Čuvanje u podrumu ili svježijem kutku kuhinje jednostavno nije dovoljno hladno niti tamno. Tako bar tvrdi osnivačica The Full Freezera, Kate Hall, koja savjetuje da krumpire treba držati u hladnjaku.
Hall je to svoje stajalište i objasnila za Express: "Ranije se govorilo da ne bismo trebali držati krumpire u hladnjaku jer je postojala zabrinutost da bi to moglo dovesti do dodatnih šećera u krumpirima, koji se zatim pretvaraju u akrilamid kada se kuhaju, ali studija Odbora za toksičnost kemikalija u hrani, potrošačkim ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....