Piletina se nalazi na listi namirnica koje jedemo bez grižnje savjesti, ne sadrži puno masti, bogata je proteinima i lako probavljiva. Glavni je sastojak brojnih jela, posebno ljeti, kada najradije biramo osvježavajuće i lagane obroke. Savršeno je sočna i ukusna bilo da je pečena, kuhana, pohana ili grilana.
No, prilikom kupnje pilećeg mesa obvezno trebate obratiti pažnju na dvije stvari, svježinu mesa i certifikate. Svježu piletinu najlakše ćete prepoznati po boji, čvrstoći i mirisu. No, budite oprezni. Iako na prvi pogled sva piletina na policama trgovina izgleda isto, njezin sastav može se znatno razlikovati ovisno o načinu uzgoja i kvaliteti ishrane.
Ne riskirajte
Uzgoj pilića bez upotrebe antibiotika zahtijeva korištenje kvalitetnije krmne smjese i dodatne napore ka...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....