Pire od krumpira mnogima je jedno od prvih jela koja su naučili raditi te ujedno jedno od najčešćih koja pripremaju, no unatoč tome vjeruju kako tom naoko jednostavnom zadatku ipak nisu dovoljno dorasli. Ili misle da jesu, dok im netko ne ukaže na suprotno. Zbog toga vam donosimo jedan dobar recept za pire koji pored standardnih sastojaka - krumpira, soli, maslaca i mlijeka - sadrži još jedan, koji djeluje čudesno na okus. Češnjak.
Ako ste pomislili da ćemo vam savjetovati da u pire prije posluživanja ubacite nasjeckani češnjak, u krivu ste. Češnjak treba skuhati uzajedno s krumpirom, kako bi mu okus postao blag, a tekstura kremasta. Još je bolja opcija češnjak ispeći, jer mu okus na taj način postaje slađi, no nećemo vas baš toliko gnjaviti.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....