Nema ništa slađe od mladih krumpira! Volimo ih pečene u komadu, možda malo zgnječene da bi se bolje zapekli, volimo ih kuhane, kad postaju slatki i mekani kao maslac, ma volimo ih toliko da bismo ih skoro mogli jesti sirove... samo ih ne volimo guliti. A vi?
Guljenje mladih krumpira je prava gnjavaža, a sve što znamo o guljenju krumpira u ovom slučaju ne vrijedi, osim ako vam nije žao skinuti i više nego što je otrebno. Srećom, za guljenje mladih krumpira postoje dva jednostavna trika. Nož vam uopće neće biti potreban, ali zato hoće - žlica. Ili čelična spužvica. Pa birajte metodu koja vam više odgovara.
Ako ih planirate napasti žlicom, najprije ih operite, zatim svaki uzmite u jednu ruku, a u drugu ruku stavite žlicu. Onu za juhu. Koristit ćete zaobljeni bočni dio žlice. Tim ispupčenim dijelom krumpir je potrebno strugati i to nježno, tako da mu se skida samo tanki sloj kore. Čim malo "uhvatite ruku" primijetit ćete kako se kora lako skida, u trakicama ili malim strugotinama, ovisno o tome na koji način pomičete žlicu. Dobit ćete glatke krumpire koje je prava divota vidjeti.
Druga metoda rezultirat će nešto neuglednijim krumpirima, jer neće biti onako lijepo glatki, ali posao čišćenja će biti još brže obavljen. Ovo možete obaviti čak i grubom stranom spužvice za suđe. Sve što je potrebno napraviti je dobro istrljati krumpire pod mlazom vode. Kora će se odvajati kao od šale.
Obje metode primjenjive su i na skuhane i na sirove mlade krumpire.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....