Što napraviti s ostatkom pizze koju niste uspjeli pojesti? Baciti je u smeće? Ma, taman posla! Ostaci pizze mogu se bez puno muke podgrijati i ponovno učiniti primamljivima, samo treba znati pravu metodu. Bez brige, zaista je jednostavno, samo izbjegnite uobičajenu pogrešku.
Većina ljudi pizzu podgrijava u mikrovalnoj, ali to gotovo nikad ne završi dobro. Tijesto postane gumeno, a sir se pretvori u ljepljivu masu. Ako želite da pizza opet bude sočna odozgo, a hrskava odozdo, kao kad je bila svježe pečena, postoji mnogo bolji način.
Kako podgrijati pizzu
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Ako imate kamen za pečenje pizze, stavite ga unutra da se ugrije, a ako nemate, poslužit će i običan lim za pečenje. Kad se dobro zagrije, po kamenu, odnosno limu položite komade pizze i ubacite ih u pećnicu na oko deset minuta. Za to vrijeme sir će se otopiti, a rubovi će ponovno postati postanu hrskavi.
Ako volite jače pečene rubove ili je riječ o domaćoj pizzi čije je tijesto obično nešto deblje, ostavite pizzu u pećnici minutu-dvije dulje, ali pazite da se sir ne prepeče. Tako ćete svaki put dobiti krišku koja je topla, mirisna i savršeno hrskava baš kao kad je tek izašla iz peći.
    
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....