Volite li pečene krumpire koji su izvana jako hrskavi i fino začinjeni, a kad ih zagrizete dočeka vas nježna, mekana unutrašnjost? Naravno da volite! Nažalost, mnogi takve krumpire jedu samo u restoranu jer ne znaju da im za njihovu pripremu nije dovoljna samo pećnica...
Za opisano hrskavo-kremasto savršenstvo, potreban je još jedan korak pripreme prije pečenja, a to je kuhanje. No to sigurno već znate, jer o tome se naveliko piše.
Ono što možda ne znate je da vam za taj korak pripreme neće biti dovoljni samo lonac, voda i sol. Trebat će vam još jedna stvar.
A to je soda bikarbona. Ne, nemojte sad početi u stilu "Ajme majko, pa di još neće uvalit sodu bikarbonu". Ovdje joj je ipak mjesto, a to je potvrdila ekipa s Taste Kitchena koja je ispekla jednu turu krumpira bez korištenja spomenutog sastojka i još jednu turu uz korištenje sode bikarbone.
Objavili su i video kao dokaz. Nama je bio dovoljan za prenijeti vam ovaj savjet. E, da, i to su spomenuli: okus sode bikarbone nimalo se ne osjeća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....