StoryEditorOCM
SavjetiTKO BI REKAO!

Pire od krumpira za koji će vas svi pitati recept: promijenite samo jedan detalj i dobit ćete zapanjujuće dobar rezultat

Piše T. S. M.
18. veljače 2025. - 08:10

Mislite li da bi pire od krumpira koji inače pripremate mogao biti i bolji, iskušajte mali trik koijm se koriste čak i profesionalni kuhari. Promjena po pitanju jednog ključnog detalja dovest će do zapanjujuće dobrog rezultata - pitat ćete se kako vam to već nije palo na pamet.

Kao što je poznato, jedan od najvećih problema kod većine pirea je vodenast krumpir. Upravo zbog toga često nailazimo na savjet da je krumpire uputno dobro osušiti u cjedilu i pustiti ih da stoje u njemu jedno vrijeme, kako bi iz njih isparilo što više vodene pare. No zašto ne otići i korak dalje?

Kad budete pripremali pire, umjesto da pristavite lonac s vodom, upalite pećnicu. No krumpire nećete ispeći na klasičan način, Peći ćete ih u kori i to na soli. Krupnoj.

image
Shutterstock

U posudu za pečenje stavite sloj krupne soli, na nju posložite krumpire u kori i pecite ih na 175 stupnjeva dok ne postanu potpuno mekani. Ogulite ih i zgnječite te napravite pire kao i inače, iznenadit ćete se kako će pire biti fin i lagan, gotovo pahuljast, te pun okusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 19:14