Jedan od najčešćih savjeta koji se mogu čuti po pitanju zdrave prehrane glasi zamijenite rafinirane proizvode cjelovitima. Konkretno, bijelo brašno integralnim, standardnu tjesteninu onom od cjelovitih žitaricama, a bijelu rižu smeđom.
I eto problema. Ove zdravije inačice uobičajenih namirnica mogu biti malo nezgodne za skuhati. Osobito riža. Neki se kunu da što god su pokušali po pitanju kuhanja smeđe riže nikad nisu dobili rižu kojom bi bili u potpunosti zadovoljni. Nikako da im se skuha. Čekaju, kukaju po forumima i društvenim mrežama, i po 45 minuta.
I ne lažu.
Kad se smeđa riža kuha u svom izvornom obliku, onako ravno iz pakiranja, može se pokazati vrlo otpornom na termičku obradu. Inati se riža, inati se kuhar, ona ustraje u tvrdoći, on pojačava vatru pa jelo izgo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....