StoryEditorOCM
Savjetilako i učinkovito

Svi je bacate, a može biti korisna: tekućina iz tegle s krastavcima učinit će čuda za hranu koju kuhate, pazite ovo...

Piše T. S. M.
5. ožujka 2024. - 07:05

Koliko ste puta prolili tekućinu iz tegle s kiselim krastavcima? Tko bi to uopće prebrojio! Ali više nećete. Može vam biti vrlo korsina u kuhinji i pomoći vam da hrana koju kuhate postane znatno bolja, ukusnija i sočnija. Kako? Kao od šale - evo kako će vam tekućina koju inače bacate riješiti tri uobičajena problema: suho i tvrdo meso, bezukusan, poluraspadnut krumpir i bljutavo povrće.

U tekućini iz teglice s krastavcima možete marinirati odreske, ali i pileće batke i zabatke ili pak filete od prsa, koji su osobito skloni isušivanju.

Ako ih namočite dva sata u tekućini u kojoj su bili krastavci, osigurat ćete sočnost i podići ukus mesa. Kad ste gotovi s mariniranjem, meso dobro potapkajte kuhinjskim ubrusom i nastavite s uobičajenom priprem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 10:42