Pire od krumpira većini je jedno je od prvih jela koja nauče pripremati, no čini se kao da neki taj recept nikako ne mogu savladati u potpunosti. Uvijek im nešto pođe krivo pa im je pire grudast, neslan, preslan, previše gust, previše rijedak ili jednostavno nekako nedefinirano neukusan.
Mislite li da pretjerujemo, samo pogledajte količinu savjeta za njegovu bolju pripremu, ali i reakcija na te savjete. Evo, na primjer, dok jedan od komentara pod objavom koju ćemo prenijeti u nastavku glasi "genijalno", dio komentatora smatra da je ideja apsurdna. Pronašli smo, međutim i komentar u kojem piše "Ovo je ‘tajni recept za najbolji pire od krumpira‘ mog supruga, sad će mi ‘popit mozak‘" (prijevod je malo slobodan, ali shvaćate što želimo reći).
O čemu se točno radi?
TikTokerica s profila Milk Street, baš kao što i naziv profila sugerira, vjeruje da bismo krumpire trebali skuhati u - mlijeku. "Kuhajte krumpir u mlijeku, a ne u vodi. Krumpiri su poput tjestenine, otpuštaju škrob u tekućinu u kojoj se kuhaju pa takvo mlijeko postaje ‘tekuće zlatko‘ kad je riječ o pireu", objasnila je.
Upravo to škrobom obogaćeno mlijeko omogućuje da pire postane bogat i svilenkast. Neki su joj uzvratili da pire sa sn imke ne izgleda nimalo svilenkasto, no drugi su poručili da ga oni rade na isti način i da je to odlična ideja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....