Niste li baš potpuno zadovoljni pizzom ispečenom kod kuće, idući put kad ju budete radili u vlastitoj režiji iskušajte trik s - kockicama leda. Kockice leda na tijestu za pizzu? Zvuči bizarno, ali ova tehnika jamči tijesto s nježnom, prozračnom unutrašnjošću i savršeno hrskavom koricom.
Tajna je u tom što će se led za vrijeme pečenja otopiti i pretvoriti u paru, koja će utjecati na teksturu tijesta. Para održava tijesto vlažnim, dok kockice leda, prije nego se otope, imaju ulogu utega koji sprječava da se tijesto napuhne, što je idealna tehnika pečenja za pizze s nadjevom koji je bolje dodati nakon pečenja, primjerice za pizzu s pršutom, burattom, rukolom i tome slično.
Evo i kako se točno izvodi ova tehnika, a u nastavku ćete pronaći video.
Započnite s vašim omiljenim receptom za tijesto za pizzu, a malo prije nego je tijesto spremno za pečenje upalite pećnicu da bi se stigla dobro zagrijati. Ako koristite čelik za pečenje ili kamen za pizzu, stavite ga u pećnicu.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu. Premjestite ga na komad papira za pečenje ili lim posut kukuruznim brašnom.
Neposredno prije nego što stavite pizzu u pećnicu, stavite na nju nekoliko kockica leda.
Prebacite pizzu u pećnicu i pričakajte dok se rubovi ne napuhnu i uhvate lijepu boju. Pizzu zatim izvadite i nadjenite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....