StoryEditorOCM
Savjetiovako je bolje

Velika greška kod pripreme pirea, mnogi je rade pa im ne ispadne dobro. Postupite ovako, uživat ćete u savršenoj teksturi

Piše T. S. M.
5. studenog 2024. - 08:10

PŠire od krumpira jedan je od najomiljenijih priloga na svijetu i većina nas ga je napravila barem jednom u životu. Mnogi od nas napravili su ga barem stotinu puta, no neki i dalje nisu zadovoljni kvalitetom svog pirea. Uvijek im je nekako lošiji od pirea kojeg smatraju optimalnim.

Jedna od najvećih pogrešaka pri pripremi pirea izaziva kontroverte - neki je jednostavno ne žele priznati za grešku. Tvrde da je svejedno, da može i ovako i onako. Ali - ne može.

Riječ je o mlijeku, točnije temperaturi mlijeka prilikom dodavanja krumpiru, a razloga zašto nije svejedno leži u kemijskoj reakciji. Kad u zgnječeni krumpir dodamo toplo mlijeko, ono će se s njim savršeno izmiješati i učiniti ga mekanim i kremastim. Dodamo li tom mlijeku i komadić maslaca, tim bo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 08:43