StoryEditorOCM
Savjetisvi će se pitati...

Velika greška prilikom pripreme pirea od krumpira: mnogi je rade pa im nikad ne ispadne kako treba, a lako ju je izbjeći

Piše T. S. M.
15. siječnja 2025. - 12:25

Pire od krumpira jedno je od najjednostavnijih jela, ide gotovo uz sve i skoro svi ga vole pa se vrlo često priprema. Unatoč tome, mnogi prilikom pripreme rade početničke greške pa im nikad ne ispadne kako treba.

Ono što im nije poznato - ili taj podatak ignoriraju - je činjenica da se maslac i mlijeko nipošto ne smiju dodavati krumpiru izravno iz hladnjaka. Umjesto toga, potrebnu količinu maslaca i mlijeka izvadite iz frižidera čim počnete pripremati pire, prije nego ogulite krumpir i stavite ga kuhati.

Dok se krumpir očisti, nareže i skuha, mlijeko i maslac će doći na sobnu temperaturu (pripremate li nešto veću porciju pirea pa koristite malo veću količinu mlijeka i maslaca, lagano ih zagrijte na niskoj temperaturi, a možete ih i pomiješati).

Zahvaljujući tome, krumpir, mlijeko i maslac bolje će se izmiješati pa će pire biti kremastiji i ukusniji. Svi će vas pitati što ste promijenili u uobičajenom postupku pripreme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 00:06