Pire od krumpira jedno je od najjednostavnijih jela, ide gotovo uz sve i skoro svi ga vole pa se vrlo često priprema. Unatoč tome, mnogi prilikom pripreme rade početničke greške pa im nikad ne ispadne kako treba.
Ono što im nije poznato - ili taj podatak ignoriraju - je činjenica da se maslac i mlijeko nipošto ne smiju dodavati krumpiru izravno iz hladnjaka. Umjesto toga, potrebnu količinu maslaca i mlijeka izvadite iz frižidera čim počnete pripremati pire, prije nego ogulite krumpir i stavite ga kuhati.
Dok se krumpir očisti, nareže i skuha, mlijeko i maslac će doći na sobnu temperaturu (pripremate li nešto veću porciju pirea pa koristite malo veću količinu mlijeka i maslaca, lagano ih zagrijte na niskoj temperaturi, a možete ih i pomiješati).
Zahvaljujući tome, krumpir, mlijeko i maslac bolje će se izmiješati pa će pire biti kremastiji i ukusniji. Svi će vas pitati što ste promijenili u uobičajenom postupku pripreme...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....