Pohano ne voli samo onaj tko ga ne zna pripremiti kako treba te je pritom u životu imao tako lošu sreću da još nije naišao na nekoga tko tu temeljnu kulinarsku tehniku izvodi bez većih grešaka. No, oni koji znaju kako se to radi, pohaju kao od šale i guštaju u rezultatu svog rada.
U sezoni mladih tikvica i balancana pohanje bi moglo dodatno uzeti maha pa vam nudimo mali savjet koji će i onima koji se baš ne snalaze s pohanjem omogućiti užitak u savršeno pohanom povrću, piletini, repićima škampa, polpetama, odrescima ili, zašto ne, siru.
Manje više svi znaju da je za pohanje potrebno pripremiti brašno, jaja i krušne mrvice, ali samo je iskusnima poznato da jaja nije dovoljno samo razbiti pa izmiješati bjelanjak i žumanjak. Mislite li da je sol jedino što im treba dodati prilikom miješanja, varate se.
Jajima je preporučljivo dodati i malo mineralne vode, jer to će smjesu učiniti laganijom i omogućiti još ljepše prianjanje za hranu koja se poha te, što je još važnije, omogućiti mrvicama da se dobro zalijepe i stvore neprobojnu koricu.
Dobra korica vrlo je važna jer s unutrašnje strane čuva sočnost namirnice, a s vanjske priječi prodor ulja. Pored toga, neujednačena i loše zalijepljena korica može otpasti za vrijeme pohanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....