StoryEditorOCM
Savjetispasonosni dodatak

Zašto vaše pohano nikad nije dobro kao u restoranu? Tajna je u ovom sastojku, mijenja sve! Dobit ćete baš savršenu koricu

Piše T. S. M.
18. lipnja 2025. - 07:05

Pohanje je tako dobra kulinarska tehnika, da bi je trebalo izmisliti kad već ne bi postojala. Ozbiljno i bez pretjerivanja. Odgovara onima koji vole hrskavo, jer pohana hrana uz par vještih pokreta dobije najfiniji omotač koji predivno pucketa, a odgovara i onima koji vole sočno, jer ta delikatna korica vrlo učinkovito čuva sokove unutar hrane koju pohamo. 

A vama se ne čini tako? Pohate, pohate, a nikako da ispohate onako dobro kao kuhari u restoranu? Mora biti da ne znate za ovaj mali, ali bitan trik. Jajima morate dodati jedan sastojak. Bez brige, nije ništa čudno, radi se o sasvim običnom mlijeku.

Taj mali trik može napraviti veliku razliku u okusu, teksturi i izgledu vašeg pohanog jela.

image
Stuart Forster/Robertharding Via Afp

Dodavanjem malo mlijeka, jaja postaju razrijeđenija, što im omogućuje da se za hranu zalijepe u tanjem i ravnomjernijem sloju, čime se izbjegava opasnost od previše debele i žilave, gotovo gumaste korice koja zbog svoje masivnosti zna otpasti tijekom pohanja, izlažući hranu masnoći koju ova jedva čeka popiti.

Blaga slatkoća mlijeka, pored toga, lijepo zaokružuje okuse jela, a može i ublažiti aromu jaja koju neki baš i ne vole. 

Što se tiče količine, nema potrebe za pretjerivanjem, jer previše mlijeka može pretjerano razrijediti jaja pa se sloj krušnih mrvica neće uhvatiti kako treba.

Sasvim je dovoljno dodati 1 do 2 žlice mlijeka na svako jaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 18:31