StoryEditorOCM
Slanojedu vam se dagnje?

Bolje od buzare? Ovo poznato jelo spaja školjke, ribu i krumpir, a jedan neočekivan sastojak okus čini još moćnijim

Piše T. S. M.
27. rujna 2024. - 13:32

Dagnje, kućice i njima slične oklopljene morske delicije u Dalmaciji obično završe u buzari, no na svijetu ima još toliko puno dobrih jela sa školjkama da se prava šteta ograničavati. Jelo poznato kao cotriade stiže nam iz francuske kuhinje i nudi nam vrhunski užitak uz ne baš previše posla oko kuhanja.

Još ga moćnijim čini dodatak sastojka koji ovdašnji kuhari rijetko kad koriste pri pripreme jela ovoga tipa, a to je panceta. Ako vas uzrujava sama pomisao na kombiniranje ribe i pancete, sjetite se kako su ukusni fileti grdobine omotani tankim trakicama pancete i pečeni na žaru i kako se ljube škampi i pršut...

Što se tiče same pripreme ovog jela, najvažnije je držati se pravila da se različiti sastojci kuhaju različito vrijeme pa ih pravim redoslijedom dodavati u teću...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 19:14