Dagnje, kućice i njima slične oklopljene morske delicije u Dalmaciji obično završe u buzari, no na svijetu ima još toliko puno dobrih jela sa školjkama da se prava šteta ograničavati. Jelo poznato kao cotriade stiže nam iz francuske kuhinje i nudi nam vrhunski užitak uz ne baš previše posla oko kuhanja.
Još ga moćnijim čini dodatak sastojka koji ovdašnji kuhari rijetko kad koriste pri pripreme jela ovoga tipa, a to je panceta. Ako vas uzrujava sama pomisao na kombiniranje ribe i pancete, sjetite se kako su ukusni fileti grdobine omotani tankim trakicama pancete i pečeni na žaru i kako se ljube škampi i pršut...
Što se tiče same pripreme ovog jela, najvažnije je držati se pravila da se različiti sastojci kuhaju različito vrijeme pa ih pravim redoslijedom dodavati u teću...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....