StoryEditorOCM
Slanoručak za pet

Bolje riblje filete niste probali! Tajna je u načinu pripreme, bit će sočni i meki poput pamuka, a ovo čini čuda za okus

Piše T. S. M.
4. srpnja 2024. - 12:13

Riblji fileti jedna su od onih vrsta hrane oko kojih bismo se mogli beskrajno svađati. Jedni ih zagovaraju jer su praktični, drugi ih mrze jer su, kako tvrde, uvijek "gluvi". Pa dobro je poznato koliko su za okus ribe važni koža i kost, je li tako? 

Srećom, postoje jela koja mogu pomiriti zavađene strane, a recept za jedno od takvih stiže nam iz skandinavskih krajeva, gdje obožavaju peći filete velikih riba poput lososa i bakalara te pritom koriste neke cake koje su kod nas manje poznate. 

U jelu koje ćemo vam predstaviti riblji se fileti ne peku nego se najprije prže, kako bi dobili koricu koja će sačuvati okus i sočnost, a zatim se još malo peku uz dodatak krumpira i još par sastojaka za posebnu aromu. Morat ćemo vam priznati da ga još nismo probali, ali sudeći po viđenom u v...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:44