StoryEditorOCM
Slanobolje nego iz pekare

Brze bublice mekane poput pamuka i gotove za manje od pola sata: tajna je u ovom sastojku, činit ih vrlo prozračnima

Piše T. S. M.
10. veljače 2025. - 07:05

Lijepo je dan započeti svježim pecivom, a još je ljepše kad je domaće. Samo, za takav pothvat hoće se nešto vremena, a vi ga ujutro nikad nemate dovoljno... Ne odustajte, imamo recept koji će vas spasiti.

Znate li da savršeno mekane i ukusne bublice pune proteina možete napraviti bez čekanja da se tijesto digne? Kako? Lako! Nećete koristiti kvasac, nego kombinaciju jogurta i praška za pecivo. Zahvaljujući kemijskoj reakciji između kiselog i lužnatog sastojka, snažno će djelovati i učiniti tijesto vrlo prozračnim. Najbolji dio: sve je gotovo za manje od pola sata.

Bublice s jogurtom

Sastojci:

200 g brašna
200 g jogurta
1 žlica ulja
1/2 žličice soli
1 prašak za pecivo

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke, dodajte im mokre i sve dobro izmiješajte pa smjesu podijelite na četiri dijela i oblikujte loptice pa ih lagano spljoštite jer će narasti. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva Celzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2025 18:30