StoryEditorOCM
Slanosočne i pune okusa

Brzo gotove, a tako dobre: polpete u toču vrlo su mekane i aromatične, a trik je u pravoj vrsti mesa i jednom začinu

Piše S. Š.
31. srpnja 2024. - 12:35

Polpete od teletine i kapara predstavljaju neobičan, ali iznimno ukusan spoj tradicionalnih i pomalo neočekivanih sastojaka. Ovaj recept izlazi iz okvira klasičnih okruglica na kakve ste naviknuli. Međutim, nisu ništa manje ukusne! Dapače... Teletina, kao nježno i sočno meso, odlično se slaže s karakterističnim okusom kapara, koji dodaju pikantnu notu i živopisnost jelu. Ovaj recept nudi pravo osvježenje za ljetne večeri, spajajući mekoću mesa i aromatičnost kapara s delikatnim mirisom bijelog vina. Parmezan pruža dodatnu dubinu i bogatstvo okusa, dok peršin unosi svježinu. To sve zajedno čini harmoniju okusa koja osvaja već pri prvom zalogaju.

Kapari su rijedak sastojak u polpetama, ali njihov dodatak čini ovo jelo posebnim. Ako imate nedoumica, uvjeravamo vas – f...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 06:04