Talijanski šarm na policama Tommyja nastavlja osvajati ljubitelje dobrog zalogaja!
Jeste li i vi među onima koji su odavno znali da “prava stvar” dolazi s one strane Jadrana?
Godinama smo vraćajući se s putovanja iz Italije nosili pune torbe maslinova ulja, domaće tjestenine i slastica. No, od sada više nema potrebe za time – jer talijanska kvaliteta po sjajnim cijenama stigla je na police Tommyja!
Naziv Tommy već je godinama sinonim za ugodno provedeno vrijeme u spizi i košaricu punu najboljih namirnica po poštenoj cijeni. U Tommyju smo naviknuli sresti susjede, rodbinu, pa i prijatelje koje dugo nismo imali prilike ugostiti. Eto prigode da to ispravimo - uz pun stol i ukusna jela!
Na Tommyjevim policama može se pronaći baš sve: od osnovnih potrepština do pravih delikatesa, i od domaćih proizvođača do svjetskih brendova. Jedan od najnovijih dragulja u Tommyjevoj ponudi je talijanski COOP – brend poznat po vrhunskoj kvaliteti i izvornom mediteranskom okusu.
A da COOP proizvodi nisu samo praktični, nego i savršeni za stvaranje kulinarskih čarolija, pokazuje Tommyjev kućni chef, simpatični Istranin Fabricio Vežnaver. U novom videoserijalu Tommy i COOP donose inspirativne recepte s COOP proizvodima koje svatko može pripremiti kod kuće - jednostavno, ukusno i s puno talijanskog duha.
U prodavaonicama Tommy može se pronaći baš sve: od osnovnih potrepština do pravih delikatesa, i od domaćih proizvođača do svjetskih brendova. A sada nam je dostupna i nova zvijezda na policama — talijanski COOP sa svojom predivnom paletom proizvoda!
Ovog tjedna Fabrizio otkriva svoj novi prijedlog: venecijanske tramezzine, mekane sendviče koji su sinonim za talijanski “comfort food” i idealan izbor za lagan obrok, predjelo ili druženje s prijateljima.
PRIJEDLOG DRUGI: Venecijanski tramezzini u trokutu ili rolani
Trebat će vam iz vašeg obližnjeg Tommyja:
Tramezzini vencijanski:
kruh tramezzini COOP
kuhana šunka
gljive Trifolati COOP
majoneza
Tramezzini rolani:
kruh tramezzini COOP
tuna u konzervi
zelene masline
kiseli krastavci
rukola
majoneza
Tramezzini classic:
Kruh tramezzini COOP
mortadela
ementaler
matovilac
majoneza
Priprema i inspiracija:
Navedene sastojke rasporedite po tramezzinijima COOP.
Chef Fabricio objašnjava kako su venecijanski tramezzini posebni sendviči - po sredini “bublastiji”, mekani i puni nadjeva, pa su u presjeku vizualno neodoljivi.
Za razliku od klasičnih club sendviča, tramezzini se ne tostiraju - njihova je čar upravo u mekoći. Rade se od najmekšeg bijelog kruha, takozvane čiste pupe, rekli bi Dalmatinci.
Tradicionalno se režu na trokutiće, a nadjev može biti beskrajno raznolik: ljubitelji mesa mogu posegnuti za finom šunkom, mortadelom ili kombinacijom s ementalerom, oni koji preferiraju ribu mogu birati tunu kao ključan sastojak, dok će vegetarijanci i vegani tramezzine obogatiti gljivama, rukolom, humusom ili svježim povrćem.
Chef Fabricio pokazao je i zanimljivu varijantu- tramezzine u svitku, gurmanski slani rolat koji izgleda odlično i na tanjuru i na videu.
Savjet: nemojte pretjerivati s količinom nadjeva, jer bi svitak mogao pucati. No, kaže Fabricio uz osmijeh, “okus je ionako božanstven, pa se nitko neće buniti”!
Mali talijanski trenutak - iz Tommyja do vašeg stola
Tramezzini pripremljeni s COOP proizvodima i ostalim sastojcima iz Tommyja pravi su gurmanski zgoditak – uz čašu laganog vina ili sok, odličan su izbor za druženja, piknike ili brzi ručak kod kuće.
Jednostavno, brzo, ukusno – baš kao što voli naš chef Fabricio!
Pratite nas i dalje!
U serijalu “Tommy i COOP” chef Fabricio svakog tjedna donosi nove ideje za slasna jela koja lako možete pripremiti kod kuće – uz COOP proizvode dostupne u vašem Tommyju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....