StoryEditorOCM

Kremasta talijanska tjestenina gotova za 15 minuta. Recept chefa Fabricija koji ćete stalno ponavljati

Piše Spnzorirani sadržaj
28. studenog 2025. - 10:56
Talijanski šarm na policama Tommyja i dalje oduševljava sve koji cijene kvalitetu, tradiciju i dobar zalogaj.

Ako ste među onima koji su oduvijek znali da "prava stvar" stiže s one strane Jadrana, onda će vas obradovati da talijanska kvaliteta više nije rezervirana samo za povratak s putovanja. Od maslinovih ulja do omiljene tjestenine, sve to sada možete pronaći na policama Tommyja, i to po cijenama koje mame osmijeh.

Tommy je već godinama sinonim za ugodno provedeno vrijeme u spizi i košaricu punu odličnih namirnica po povoljnoj cijeni. U Tommyju nije neobično sresti susjede, rodbinu ili prijatelje koje nismo dugo vidjeli – savršena prilika da ih napokon pozovemo na obrok prepun okusa.

U bogatoj ponudi Tommyja smjestio se i najnoviji dragulj – talijanski COOP, čiji proizvodi donose mediteranski duh, autentične okuse i provjerenu kvalitetu.

A da ti okusi mogu postati pravi mali kulinarski doživljaj, dokazuje Tommyjev kućni chef, simpatični i stručni Istranin Fabricio Vežnaver. U videoserijalu Tommy i COOP, koji pratimo svakog petka, Fabricio donosi pet recepata koji pokazuju kako uz malo truda pripremiti talijansko jelo dostojno prave trattorije.

Ovo je već četvrti prijedlog iz serijala, a ovog tjedna uživamo u receptu koji spaja jednostavnost, hranjivost i predivnu kremoznost.

image
Nikola Brboleza/Cropix

TJESTENINA S UMAKOM OD SKUTE I RAJČICE

(brzo, ukusno i savršeno za svaki dan)

Trebat će vam iz vašeg Tommyja:

  • Špageti COOP
  • Umak rajčica-ricotta COOP
  • Maslac
  • Sušena rajčica
  • Svježa skuta
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje COOP

Chef Fabricio pokazao nam je upravo ono što u užurbanim danima najviše trebamo, kako jednostavno pripremiti nutritivno bogat, ukusan i moderan obrok. Modernim će oduševiti najzahtjevnije goste, a tradicionalni okus talijanske kuhinje osvojit će sve ljubitelje domaće spize.

Priprema:

U kipuću vodu dodajte sol i ubacite špagete da se kuhaju.

image
Nikola Brboleza/Cropix

Dok se tjestenina kuha, zagrijte umak COOP skuta-rajčica u tavi.

Špagete ocijedite dvije do tri minute prije vremena navedenog na pakiranju te završite kuhanje u tavi s umakom. Tako će se okusi najbolje prožeti, baš kao u talijanskim restoranima.

image
Nikola Brboleza/Cropix

Prije posluživanja dodajte svježu skutu, naribani parmezan i par kapi kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinova ulja iz Tommyja. Za potpuni doživljaj poslužite uz čašu laganog vina iz Tommyjeve vinoteke.

Ala gušta!

image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix

Pratite nas i dalje jer i idući petak donosimo recept za slasna jela koja i sami lako možete pripremiti kod kuće. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. prosinac 2025 23:31