Ako ste među onima koji su oduvijek znali da "prava stvar" stiže s one strane Jadrana, onda će vas obradovati da talijanska kvaliteta više nije rezervirana samo za povratak s putovanja. Od maslinovih ulja do omiljene tjestenine, sve to sada možete pronaći na policama Tommyja, i to po cijenama koje mame osmijeh.
Tommy je već godinama sinonim za ugodno provedeno vrijeme u spizi i košaricu punu odličnih namirnica po povoljnoj cijeni. U Tommyju nije neobično sresti susjede, rodbinu ili prijatelje koje nismo dugo vidjeli – savršena prilika da ih napokon pozovemo na obrok prepun okusa.
U bogatoj ponudi Tommyja smjestio se i najnoviji dragulj – talijanski COOP, čiji proizvodi donose mediteranski duh, autentične okuse i provjerenu kvalitetu.
A da ti okusi mogu postati pravi mali kulinarski doživljaj, dokazuje Tommyjev kućni chef, simpatični i stručni Istranin Fabricio Vežnaver. U videoserijalu Tommy i COOP, koji pratimo svakog petka, Fabricio donosi pet recepata koji pokazuju kako uz malo truda pripremiti talijansko jelo dostojno prave trattorije.
Ovo je već četvrti prijedlog iz serijala, a ovog tjedna uživamo u receptu koji spaja jednostavnost, hranjivost i predivnu kremoznost.
TJESTENINA S UMAKOM OD SKUTE I RAJČICE
(brzo, ukusno i savršeno za svaki dan)
Trebat će vam iz vašeg Tommyja:
- Špageti COOP
- Umak rajčica-ricotta COOP
- Maslac
- Sušena rajčica
- Svježa skuta
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje COOP
Chef Fabricio pokazao nam je upravo ono što u užurbanim danima najviše trebamo, kako jednostavno pripremiti nutritivno bogat, ukusan i moderan obrok. Modernim će oduševiti najzahtjevnije goste, a tradicionalni okus talijanske kuhinje osvojit će sve ljubitelje domaće spize.
Priprema:
U kipuću vodu dodajte sol i ubacite špagete da se kuhaju.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte umak COOP skuta-rajčica u tavi.
Špagete ocijedite dvije do tri minute prije vremena navedenog na pakiranju te završite kuhanje u tavi s umakom. Tako će se okusi najbolje prožeti, baš kao u talijanskim restoranima.
Prije posluživanja dodajte svježu skutu, naribani parmezan i par kapi kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinova ulja iz Tommyja. Za potpuni doživljaj poslužite uz čašu laganog vina iz Tommyjeve vinoteke.
Ala gušta!
Pratite nas i dalje jer i idući petak donosimo recept za slasna jela koja i sami lako možete pripremiti kod kuće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....