StoryEditorOCM
Slanokao pamuk

Buhtle tako mekane da se tope u ustima: možete ih puniti džemom ili omiljenim namazima, po ovom su receptu prava bomba

Piše T. S. M.
7. travnja 2024. - 08:15

Ako vas ovog vikenda uhvati želja za slatkim, naš prijedlog su predivno mekane domaće buhtle. Jeste li znali da su buhtle slastica s dugom poviješću?

Smatra se da su izumljene u nekadašnjoj Bohemiji, povijesnoj regiji današnje Češke, a jako su omiljene u Austriji, Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, kao i na našim prostorima.

Obično se pune džemom, najčešće od marelice ili šljive, no u novije vrijeme kao punjenje se koriste slatki namazi na bazi čokolade i orašastih plodova.

Puno je načina za napraviti za ovaj neodoljivi slatkiš od dizanog tijesta, a nama su drage buhtle koje se tope u ustima po receptu Anamarije Habuš koju pratimo na Instagram profilu Mrvice sa stola.

O Anamariji smo vam već pisali jer radi ozvrsne kolače, a također ima sjajne ideje za slana jela. Kad ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2025 03:59