StoryEditorOCM
Slanou čas posla

Burek bez pšeničnog brašna, lagan i hrskav, a gotov za 10 minuta: pogledajte kako se lako priprema savršena marenda!

Piše T. S. M.
20. srpnja 2025. - 11:54

Jede vam se burek, a izbjegavate brašno i suvišne kalorije? Imamo rješenje. Napravite burek bez klasičnih kora. Ne sviđa vam se ta ideja, vi baš volite ono tanko tijesto što predivno hrska? Bez brige, ova vrsta bureka ipak ima kore, ali u njima nema pšeničnog brašna. Burek koji se radi s rižinim papirom već je neko vrijeme hit na društvenim mrežama, no još nismo vidjeli tako lijep i privlačan kao na Instagramu The modern nonna. 

Za pripremu ovog bureka, autorica koju prati dva milijuna ljudi koristila je fetu i mozzarellu u omjerima 2:1 kojima je dodala jaje. Za koru je spojila tri komada rižinog papira, prethodno kratko umočena u vodu sobne temperature. Koru je premazala nadjevom, zatim zarolala i na kraju od nje oblikovala pužić.

Premazala ga je uljem, posula sezamom i pekla 10 minuta na 200 stupnjeva u pećnici na vrući zrak. Detaljnije upute pronaći ćete na njenom blogu, ali najprije pogledajte kako dobro izgleda burek pripremljen na ovaj način. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 11:26