Dobro pripremljen burek lijepo će nam "sjesti" u svako doba dana i godine, pa čak i po ovakvim pasjim vrućinama. Samo, mislite se vi sad, tko bi na +35 palio pećnicu... Mi je sigurno nećemo paliti, ali ipak ćemo uživati u slasnom i hrskavom domaćem bureku jer imamo recept za - burek iz tave.
Tajna njegove pripreme je u preljevu koji je lako smućkati u staklenci, a bureku će dati optimalnu dozu sočnosti i hrskavosti.
Evo vam recept, a na ovom linku ćete pronaći i video pa ćete se uvjeriti da se zaista priprema kao od šale.
Burek iz tave
Sastojci:
2 jaja
2 kore za savijače
1 čaša mlijeka
1 šalica ulja
skuta
peršin
Priprema:
Korama otkinite krajeve, kako biste dobili okrugle oblike. Jedan treba biti veći, tako da prelazi rubove tave, drugi manji, tako da prekriva samo tavu, ali...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....