Cijelog ljeta guštamo u polpetama od tikvica, u pohanim tikvicama, u ražnjićima s tikvicama... pa nam pomalo ponestaje ideja. Srećom, tu su društvene mreže za dobru dozu instant nadahnuća, a jedna od stvari koje viđamo u posljednje vrijeme su, vjerovali ili ne, ćevapi od tikvica.
Od gore spomenutih polpeta ne razlikuju se samo po obliku, nego i po sastavu. Pored tikvica, trebat će vam i krumpir te mrkva, kao i nešto začina, a kako bi se smjesa zgusnula, ubacit ćete još i malo prezle. Oni koji pšenicu izbjegavaju, mogu koristiti zobene pahuljice, ekspandirani proso ili amarant te slične sastojke koji će "pošugati" višak tekućine, ali neće narušiti okus.
Ne zaboravimo i sastojak koji nas osobito veseli, a to je ribani sir. Bolje je koristiti nešto tvrđe vrste, jer on...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....