Nije baš toliko hladno da bi nam se jeo fažol, ali više nema ni vrućina koje ubijaju apetit. Što skuhati u ovakvim uvjetima? Naš prijedlog je jelo koje uvijek prolazi - omiljene dalmatinske polpete u toću. Ne znamo po kojem ih vi receptu radite, ali nama je najdraži ovaj koji slijedi.
Poprilično je kripan jer uz meso sadarži jaja i rižu, no nemojte se zaletjeti pa mu dodati još koje jaje, kao što neki čine, jer će vam se taj potez pokazati kontraproduktivnim: kad se u jela poput polpeta doda previše jaja, tijekom kuhanja postanu tvrde i gumaste, umjesto da vas svojom mekoćom i podatnošću mame na još jedan zalogaj...
Dodate li smjesi za polpete i mrvicu sasvim obične vode, osigurat ćete im dodatnu mekoću. Zašto je tako objasnili smo vam u ovom tekstu.
Polpete u toću...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....