StoryEditorOCM
Slanodomaće je domaće

Ekstra brzi domaći ajvar radi se bez pečenja i guljenja paprika. Evo u čemju je tajna, otkrivamo i trik protiv kvarenja

Piše T. S. M.
5. rujna 2024. - 07:05

Sočne i mirisne roga paprike mame nas da ih kupimo i iskoristimo, a s balancanama ionako više ne znamo što bismo - jasno je, vrijeme je za pripremu domaćeg ajvara. No ako za vas priprema ajvara znači posao na koji će otpasti barem pola dana, vrijeme je da proimijenite recept. Može to i jednostavnije.

Uobičajeno je ajvar raditi s pečenim paprikama, a (jedini) minus kod pečenih paprika je poprilično zamoran: treba ih oguliti. No postoji i druga metoda pripreme ajvara, a ta podrazumijeva pirjanje i kuhanje, što znači da nema potrebe za prethodnim pečenjem i ljuštenjem. Uštedjet ćete poprilično vremena, a nećete se ni umesti s guljenjem.

Napominjemo da ovaj način pripreme ajvara nije novost, samo je nešto manje popularan od onog s pečenim paprik...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 16:53