StoryEditorOCM
Slanos finim umakom

Filet oslića još nikad nije bio ovako ukusan! Donosimo jednostavan recept za lagano jelo idealno za predblagansko vrijeme

Piše P. M.
11. prosinca 2025. - 13:50

Ako ste u potrazi za brzinskim i laganim ručkom ili jednostavno želite laganiji obrok uoči blagdanskog razdoblja kada se obično jede malo teže i više, ovaj prijedlog mogao bi biti idealan izbor. Riječ je o ukusnim ribljim filetima u kombinaciji s aromatičnim povrtnim umakom obogaćenim medom. Jelo se priprema u nekoliko jednostavnih koraka, ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, a dobit ćete zdravi i uravnoteženi obrok, može poslužiti i kao lagana večerica.

image
/Shutterstock

Filet oslića s povrtnim umakom

Sastojci

500 g fileta oslića
2 žlice maslinovog ulja
500 g miješanog povrća
30 g meda
10 ml balzamičnog octa
bosiljak
sol, papar
400 g kuhane riže

 

Priprema

Na zagrijanom maslinovu ulju kratko prepržite začinjene filete oslića, sve dok ne poprime blagu zlatnu boju. U međuvremenu skuhajte miješano povrće. Skuhano povrće usitnite blenderom i začinima, sol, papar i svježi bosiljak. Zatim dodajte balzamični ocat i med koji će zaokružiti okus blagom slatkoćom.

Umak nakratko vratite na vatru kako bi se sastojci proželi. Pečeni fileti poslužite se na sloju kuhane riže, a svaki tanjur obilno prelijte toplim povrtnim umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. prosinac 2025 13:50