Ako ste u potrazi za brzinskim i laganim ručkom ili jednostavno želite laganiji obrok uoči blagdanskog razdoblja kada se obično jede malo teže i više, ovaj prijedlog mogao bi biti idealan izbor. Riječ je o ukusnim ribljim filetima u kombinaciji s aromatičnim povrtnim umakom obogaćenim medom. Jelo se priprema u nekoliko jednostavnih koraka, ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, a dobit ćete zdravi i uravnoteženi obrok, može poslužiti i kao lagana večerica.
Filet oslića s povrtnim umakom
Sastojci
500 g fileta oslića
2 žlice maslinovog ulja
500 g miješanog povrća
30 g meda
10 ml balzamičnog octa
bosiljak
sol, papar
400 g kuhane riže
Priprema
Na zagrijanom maslinovu ulju kratko prepržite začinjene filete oslića, sve dok ne poprime blagu zlatnu boju. U međuvremenu skuhajte miješano povrće. Skuhano povrće usitnite blenderom i začinima, sol, papar i svježi bosiljak. Zatim dodajte balzamični ocat i med koji će zaokružiti okus blagom slatkoćom.
Umak nakratko vratite na vatru kako bi se sastojci proželi. Pečeni fileti poslužite se na sloju kuhane riže, a svaki tanjur obilno prelijte toplim povrtnim umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....